Rosari a la Mare de Déu




Pel Senyal de la santa creu ...

V.  Obriu-me els llavis, Senyor.
R.   I proclamaré la vostra lloança.
V.  Glòria...
R.  Com era...

OFERIMENT:
Senyor Déu nostre, dirigiu i encamineu tots els nostres pensaments, paraules i obres a major honra i glòria vostra. I vós, Verge Santíssima, obtingueu-nos del vostre Fill que amb tota atenció i devoció puguem dir el vostre Santíssim Rosari, el qual us oferim per l'exaltació de la santa Fe catòlica, per les nostres necessitats espirituals i temporals, i pel bé i sufragi dels vius i difunts que siguin més del vostre grat i de la nostra principal obligació.

Els misteris que s'han de contemplar en el dia d'avui són:

MISTERIS DE GOIG (dilluns, dissabte)

1. L’encarnació del Fill de Déu
L’àngel li digué: No tinguis por, Maria. Déu t’ha concedit la seva gràcia. Tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús... Maria va dir: Sóc l’esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules. I l’àngel es va retirar. (Cf. Lc 1, 26-38)

2. Maria visita la seva cosina Elisabet
Quan Elisabet sentí la salutació de Maria, l’infant va saltar dins les seves entranyes, i Elisabet quedà plena de l’Esperit Sant. I cridà amb totes les forces: Ets beneïda entre totes les dones i és beneït el fruit de les teves  entranyes!... Feliç tu que has cregut: allò que el Senyor t’ha anunciat es complirà! (Cf. Lc 1, 39-45)

3. El naixement de Jesús a Betlem
L’àngel digué als pastors: No tingueu por. Us anuncio una bona nova que portarà a tot el poble una gran alegria: avui, a la ciutat de David, us ha nascut un salvador, que és el Messies, el Senyor. (Cf. Lc 2, 1-19)

4. La presentació de Jesús al temple
Simeó prengué l’Infant en braços i beneí Déu dient: Ara, Senyor, deixa que el teu servent se’n vagi en pau, com li havies promès... Simeó va beneir-los i digué a Maria, la seva mare: Aquest infant serà motiu que a Israel molts caiguin i molts d’altres s’aixequin; serà una senyera combatuda, i a tu mateixa una espasa et traspassarà l’ànima. (Cf. Lc 2, 22-35)

5. Jesús perdut i trobat al temple
Al cap de tres dies el van trobar al temple, assegut entre els mestres de la Llei En veure’l allà, la seva mare li digué: Fill meu, per què t’has portat així amb nosaltres? El teu pare i jo et buscàvem amb ànsia. Ell els respongué: Per què em buscàveu? No sabíeu que jo havia d’estar a casa del meu Pare? (Cf. Lc 2, 41-52)

MISTERIS DE DOLOR (dimarts i divendres)

 1. L’oració de Jesús a l’hort de Getsemaní
Llavors Jesús digué: Sento a l’ànima una tristor de mort. Quedeu-vos aquí i vetlleu amb mi. S’avançà un tros enllà, es prosternà amb el front a terra i pregava dient: «Pare meu, si és possible, que aquesta copa s’allunyi de mi. Però que no es faci com jo vull, sinó com tu vols». (Cf. Mt 26, 36-46)

2. Els assots a Jesús lligat a la columna
Pilat els deia: Però quin mal ha fet? Ells cridaren encara més fort: Crucifica’l! Pilat, volent acontentar la gent, els deixà lliure Barrabàs i va entregar Jesús, després de fer-lo assotar, perquè fos crucificat.
(Cf. Mc 15, 12-15)

3. La coronació d’espines
Els soldats es van endur Jesús dins el pretori i reuniren al seu voltant tota la cohort. El van  despullar, el cobriren amb una capa de color  escarlata i li posaren al cap una corona d’espines i a la mà dreta una canya. S’agenollaven al seu davant i l’escarnien dient: Salve, rei dels jueus! (Cf. Mt 27, 27-31)

4. Jesús, amb la creu al coll, camí del Calvari
Jesús, portant-se ell mateix la creu, va sortir cap a l’indret anomenat «Lloc de la  calavera». Allà el crucificaren. Pilat va fer escriure un rètol i el féu posar a la creu. Hi havia escrit: «Jesús de Natzaret, el rei dels jueus». (Cf. Jn 19, 17-19)

5. La crucifixió i mort del Senyor
Jesús veient la seva mare i, al costat d'ella, el deixeble que ell estimava, digué: Dona, aquí tens el teu fill. Després digué al deixeble: Aquí tens la teva mare. Tot seguit Jesús va dir: Tinc set... Quan Jesús hagué pres el vinagre, va dir: Tot s'ha complert. Llavors inclinà el cap i va lliurar l'esperit. (Cf. Jn 19, 26-30)

MISTERIS DE GLÒRIA (dimecres i diumenge)

1. La resurrecció del Fill de Déu
Els àngels els digueren: Per què busqueu entre els morts aquell qui viu? No és aquí: ha ressuscitat. Recordeu què us va dir quan encara era a Galilea. Elles van recordar les paraules de Jesús. Llavors se’n tornaren del sepulcre i van anunciar tot això als Onze i als altres. (Cf. Lc 24, 1-9)

2. L’ascensió de Jesús al Cel
Jesús els digué: «Quan l’Esperit Sant vindrà damunt vostre, rebreu una força que us farà testimonis meus a Jerusalem, a tot Judea, a Samaria i fins a l’extrem de la terra. Quan hagué dit això, es va enlairar davant d’ells; un núvol se l’endugué, i el deixaren de veure». (Cf. Ac 1, 8-11)

3. La vinguda de l’Esperit Sant
La diada de la Pentecosta, els deixebles es trobaven reunits tots junts. Llavors se’ls van aparèixer unes llengües com de foc, que es distribuïen i es posaven sobre cada un d’ells. Tots van quedar plens de l’Esperit Sant. (Cf. Hech 2, 1-6)

4. L’assumpció de Maria al Cel
Aleshores es va obrir el temple de Déu que hi ha al cel. Llavors aparegué una dona que tenia el sol per vestit, amb la lluna sota els peus, i duia al cap una corona de dotze estrelles. (Cf. Ap. 11, 19–12, 1-10)

5. La coronació de Maria com a reina i senyora de cels i terra
Entra la princesa tota radiant, el seu vestit és de brocats d’or. Guarnida amb brodats és conduïda al rei: l’acompanya el seguici de donzelles amigues. Conduïdes entre cants de festa, entren al palau del rei. (Cf. Sal 45, 14-16)

MISTERIS DE LLUM (dijous)

1. El baptisme de Jesús al riu Jordà
Jesús es va presentar a Joan, vora el Jordà, a fer-se batejar per ell. Un cop batejat, Jesús sortí de l’aigua. Davant d’ell el cel s’obrí, i Jesús veié l’Esperit de Déu que baixava com un colom i venia damunt  d’ell. I una veu digué des del cel: Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m’he complagut. (Cf. Mt 3, 13-17)

2. Jesús en les noces de Canà
La mare de Jesús li diu: No tenen vi. Jesús li respon: Dona, i jo què hi tinc a veure? Encara no ha arribat la meva hora. La seva mare diu als servidors: Feu tot el que ell us digui... Així va començar Jesús els seus senyals prodigiosos a Canà de Galilea. (Cf. Jn 2, 1-11)

3. Anunci del Regne i invitació a la conversió
Jesús començà a predicar. Deia: Convertiu-vos, que el Regne del cel és a prop... Jesús recorria tot Galilea, ensenyant a les sinagogues, anunciant la bona nova del Regne i guarint entre el poble malalties i xacres de tota mena. (Cf. Mt, 4, 17.23)

4. La transfiguració del Senyor
Jesús es transfigurà davant d’ells; la seva cara es tornà resplendent com el sol, i els seus vestits, blancs com la llum... Encara parlava, quan els cobrí un núvol lluminós, i una veu digué des del núvol: Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m’he complagut; escolteu-lo. (Cf. Mt 17, 1-9)

5. La institució de l’Eucaristia
Jesús prengué el pa, i digué: «Això és el meu cos, ofert per vosaltres. Feu això, que és el meu memorial». I  havent sopat, féu igualment amb la copa, tot dient: «Aquesta copa és la nova aliança segellada amb la meva sang. Cada vegada que en beureu, feu això, que és el meu memorial». (Cf. I Cor 11, 23-26)

LLETANIES I CONCLUSIÓ DEL SANT ROSARI
 (Aquestes Lletanies es solen resar en acabar els Misteris que toquen del rosari.)

V.  Senyor, tingueu pietat. 
             R.  Senyor tingueu pietat.

V. Crist, tingueu pietat.
             R. Crist, tingueu pietat.

V. Senyor, tingueu pietat.
            R. Senyor, tingueu pietat.

V. Crist, oïu-nos.
             R. Crist, oïu-nos.

V. Crist, escolteu-nos.
             R. Crist, escolteu-nos.

V. Déu, Pare celestial
             R. Tingueu pietat de nosaltres.

V. Déu, Fill redemptor del món
             R. Tingueu pietat de nosaltres.

V. Déu, Esperit Sant
            R. Tingueu pietat de nosaltres.

V. Trinitat Santa, un sol Déu
            R. Tingueu pietat de nosaltres.


Santa Maria
            R. Pregueu per nosaltres.
Santa Mare de Déu
Santa Verge de les Verges
Mare del Crist
Mare de l’Església
Mare de la divina gràcia
Mare puríssima
Mare castíssima
Mare virginal
Mare sense corrupció
Mare immaculada
Mare amable
Mare admirable
Mare del bon consell
Mare del Creador
Mare del Salvador
Verge prudentíssima
Verge venerable
Verge predicable
Verge potent
Verge clement
Verge fidel
Mirall de justícia
Seu de la saviesa
Causa de la nostra alegria
Vas espiritual
Vas honorable
Vas insigne de devoció
Rosa mística
Torre de David
Torre de marfil
Casa daurada
Arca de l’aliança
Porta del cel
Estel del matí
Salut dels malalts
Refugi dels pecadors
Consoladora dels afligits
Auxili dels cristians
Reina dels àngels
Reina dels patriarques
Reina dels profetes
Reina dels apòstols
Reina dels màrtirs
Reina dels confessors
Reina de les verges
Reina de tots els sants
Reina concebuda sens pecat original
Reina al cel assumpta
Reina del sacratíssim Rosari
Reina de les famílies
Reina de la pau

Anyell de Déu que lleveu el pecat del món.
            R. Perdoneu-nos, Senyor.

Anyell de Déu que lleveu el pecat del món.
            R. Escolteu-nos, Senyor.

Anyell de Déu que lleveu el pecat del món.
            R. Tingueu pietat de nosaltres.

Pregueu per nosaltres, santa Mare de Déu.
        R. Perquè siguem dignes de les promeses de nostre Senyor Jesucrist.

ORACIÓ:
Concediu, Senyor Déu, als vostres servents que frueixin de salut perpètua en l’ànima i en el cos; i per la gloriosa intercessió de la benaurada sempre Verge Maria, siguin ara alliberats de tristesa, i gaudeixin després l’alegria eterna del cel. Us ho demanem per Crist, Senyor nostre. Amén.



Si es vol per acabar d'homenatjar a la Mare se li canta o recita la 
Salve, precedida d'aquesta oració:

Infinites gràcies us donem sobirana princesa per tots els favors que rebem de la vostra generosa mà. Vulgueu sempre tenir-nos sota la vostra protecció i empar i ara per més obligar-vos us saludem amb una Salve.